Eerste Mega SportMix groot succes

Dinsdag vond in Sporthal IJmuiden-Oost de allereerste Mega SportMix plaats. Met ruim 160 deelnemende kinderen was het een daverend succes.

Het was een groot gymfestijn voor kinderen van groep 1 tot en met 8. Kinderen mochten zelf kiezen wat ze wilden doen: van touwzwaaien tot voetballen en van de hobbelbaan tot knotshockey.

Het hele jaar door organiseren de buurtsportcoaches activiteiten in samenwerking met de sportverenigingen uit Velsen. ,,De Mega Sportmix in deze opzet biedt iets nieuws voor de kinderen, is laagdrempelig en er is minder hulp nodig. Wij vonden het zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar”, aldus Jurre Brussel, senior buurtsportcoach Velsen.

De buurtsportcoach is in een buurt, stadsdeel, dorpskern of gemeente actief als professional die sport versterkt en verbind. Hij of zij organiseert sport- en beweegactiviteiten of kan optreden als brede schoolcoördinator.

SportSupport treedt in opdracht van de gemeente Velsen op als werkgever van buurtsportcoaches. Elke gemeente heeft specifiek beleid op de inzet van deze buurtsportcoaches. (foto: SportSupport)