Eerste certificaten Digisterker uitgereikt

De bibliotheek is gestart met Digisterker, een cursus die in het leven is geroepen om mensen wegwijs te maken in de digitale wereld van de overheid (de e-overheid).

Veel mensen weten (nog) niet hoe de digitale overheid werkt en hoe je bijvoorbeeld de steeds belangrijker wordende DigiD aanvraagt. De bibliotheek heeft het initiatief genomen om mensen vaardiger te maken in de digitale wereld met de cursus Digisterker en het inloop spreekuur Klik & Tik waar men leert omgaan met een computer.

De afgelopen weken hebben zes cursisten en drie vrijwillige docenten de cursus Digisterker gedaan en deze met vlag en wimpel afgerond. Wethouder Robert te Beest overhandigde de eerste certificaten uit aan de deelnemers van de Digisterker cursus. Volgens Charles (Docent) hebben de cursisten nu hun digitale rijbewijs gehaald, nu moeten ze gaan oefenen. De bibliotheek biedt daar ook faciliteiten voor aan, niet alleen in ruimte maar ook voor mensen zonder computer.

Wil je ook leren omgaan met een computer of meer weten over de e-overheid? Kom dan eens langs in de bibliotheek of kijk op www.bibliotheekvelsen.nl.