Eerste bewoonster opent woongemeenschap De Molenweid

Mevrouw Otten-Van Delft, de 92-jarige eerste bewoonster van De Molenweid, heeft met het doorknippen van het lint om het gebouw de locatie officieel geopend. 

Een jaar lang is er hard gewerkt aan de bouw van De Molenweid. ,,Het is een plek waar de bewoners het leven zoals ze dat gewend zijn zo veel mogelijk kunnen voortzetten”, aldus Leontien Molenkamp, teammanager van de locatie bij Zorgbalans. ,,Een huiselijke omgeving met zowel veel privacy als de mogelijkheid om gezamenlijk een huishouden te voeren. En dat alles in een prachtig duurzaam gebouw met alle voorzieningen plus een mooie tuin en terrassen.”

Vanaf eind april nemen de nieuwe bewoners hun intrek in de 30 appartementen. De zorg en ondersteuning die een bewoner krijgt wordt volledig afgestemd op zijn of haar wensen en behoeften. Op basis daarvan wordt voor elke bewoner op maat ondersteuning geboden zodat de bewoner zoveel mogelijk de gewoonten, het dagritme en de bezigheden behoudt die hij had voordat hij in De Molenweid kwam wonen.

Woningcorporatie Velison Wonen en ouderenzorgorganisatie Zorgbalans hebben De Molenweid gezamenlijk gerealiseerd om te voorzien in de behoefte aan woonruimte in Velserbroek voor ouderen die vanwege een intensieve zorgvraag niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het merendeel van de nieuwe bewoners is afkomstig uit Velserbroek, IJmuiden, Velsen en Haarlem-noord.

De Molenweid zoekt vrijwilligers die met een of meerdere bewoners iets willen ondernemen. Er is geen vast programma, de vragen van de bewoners zijn het uitgangspunt voor de activiteiten. Dat kan bijvoorbeeld zijn boodschappen doen, wandelen, knutselen, bakken, koken of gewoon samen koffiedrinken. Andere ideeën zijn van harte welkom.

Zie www.vrijwilligerbijzorgbalans.nl.