'Eenrichtingsverkeer Driehuizerkerkweg vanaf vrijdag gehandhaafd'

Automobilisten die het éénrichtingsverkeer op de Driehuizerkerkweg ter hoogte VV IJmuiden negeren, lopen vanaf vrijdag het risico op een bekeuring. Dat heeft de gemeente Velsen bekendgemaakt.
Vanwege de afsluiting van de Waterloolaan is het fietspad tussen Velsen-Zuid en Driehuis tijdelijk opengesteld voor hulpdiensten. Automobilisten mogen ook gebruik maken van de route, maar alleen van noord naar zuid. De officiële omleidingsroute (in beide richtingen) loopt via de Stationsweg, Parkweg, Rijksweg, N208 en Santpoortse Dreef.
De afgelopen dagen werd het inrijverbod ter hoogte van de voetbalvelden massaal genegeerd. Dat leidde soms tot gevaarlijke situaties voor voetgangers, fietsers en bewoners van de Driehuizerkerkweg.
Vanaf vrijdag staan er naast verbodsborden ook verkeersregelaars bij de hoek Aagtevonklaan/Driehuizerkerkweg om te waarschuwen dat de weg verderop is afgesloten. Automobilist die deze waarschuwing negeren, krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
De route door Driehuis is tot en met 20 augustus dicht vanwege de renovatie van de Waterloolaan en de aanleg van een rotonde op de kruising met Minister van Houtenlaan. (foto: de Jutter/de Hofgeest)