Educatief cadeau tijdens Nationale Recycleweek

Regio – Tijdens de Nationale Recycleweek (14 tot 21 oktober) krijgt iedereen die minimaal drie oude lampen inlevert bij de gemeentelijke milieustraat, zolang de voorraad strekt, een gratis Wecycle Recycle kaartspel. Hierin komen op educatieve wijze alle inleverpunten waar je als consument elektrische apparaten, verlichting en armaturen (e-waste) feitelijk moet inleveren aan bod.

De Nationale Recycleweek brengt de noodzaak van gescheiden inzameling van e-waste extra bij iedereen onder de aandacht. De speciale campagneweek wordt georganiseerd door Heel Holland Recyclet, een gezamenlijk initiatief van overheden, gemeenten, retail-organisaties, producenten en organisaties zoals Wecycle die de feitelijke inzameling en recycling van e-waste (elektrische apparaten en verlichting) verzorgt. Het educatieve kaartspel is mogelijk gemaakt door de Stichting LightRec, deze organisatie is in Nederland verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van lampen en armaturen.

Wecycle laat de ingeleverde apparaten en lampen recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen door recycling schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via een landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met de inzamel-, sorteer- en recyclepartners draagt Wecycle dagelijks bij aan de circulaire economie. (foto: aangeleverd)