Duizenden bezoekers op Pinksterjaarmarkt Duin & Kruidberg

Santpoort – Voor de tiende keer werd op landgoed Duin & Kruidberg afgelopen maandag de Pinksterjaarmarkt georganiseerd. Alles zat mee, het weer was prachtig, de sfeer uitstekend en de grote stroom aan bezoekers toont aan dat dit jaarlijkse evenement door het publiek in het hart is gesloten.

Vorige jaar werd het hotel op landgoed Duin & Kruidberg uitgebreid met diverse faciliteiten op het gebied van wellness. Deze faciliteiten, drie maanden geleden officieel geopend onder de noemer ’t Princenbosch, zijn echter uitsluitend te boeken in combinatie met een hotelovernachting. Bezoekers van de Pinksterjaarmarkt kregen maandag de unieke kans om kennis te maken met de massagebehandelingen, want deze werden voor één keer tegen gereduceerd tarief aangeboden in een tent op het buitenterrein. Wie na het bekijken van al het moois op de markt even helemaal tot rust wilde komen, kon zich bij deze afgesloten tent melden en genieten van een ontspannende massage.

Elders op het terrein, waar in totaal maar liefst 104 standhouders aanwezig waren, werden mooie flessen wijn uit de wijnkelder van restaurant De Vrienden Van Jacob voor zeer aantrekkelijke tarieven verkocht. Een uitgelezen kans voor de echte wijnliefhebbers om een goede wijn te bemachtigen voor een hele mooie prijs. De gratis toegankelijk markt bracht ook dit jaar weer een mooie mix van producten, variërend van Oud-Hollandse ambachten tot hedendaagse gadgets. Hoeveel bezoekers er precies zijn geweest, is lastig in te schatten. ,,Het zijn er in elk geval duizenden geweest’’, laat marketingcoördinator Amber Timmers weten.

,,Het was erg druk en alles is goed verlopen’’, vat ze samen. Ze vervolgt: ,,Het is mooi om van bezoekers te horen dat onze markt inmiddels vaste prik in hun agenda is geworden.’’ Met de Pinksterjaarmarkt heeft Duin & Kruidberg in de afgelopen tien jaren een evenement neergezet waarvoor de bezoekers graag terugkomen en waarvoor veel waardering bestaat. (Bos Media Services, foto’s: Erik Baalbergen)