DFDS en ORCA steken handen uit de mouwen tijdens Beach Cleanup

Deze maand organiseert Stichting De Noordzee voor de vijfde keer op rij de Boskalis Beach Cleanup Tour. Daarbij wordt de hele Noordzeekust afvalvrij gemaakt.

Vrijwilligers leggen in 15 dagen in totaal 30 etappes af, waarbij de ene helft in noordelijke richting loopt en de andere helft richting zuiden. Deze grote schoonmaak is hard nodig, want per 100 meter strand wordt gemiddeld 380 stuks afval aangetroffen.

De ‘plastic soep’ brengt het wildlife in zee in gevaar. Daarom steken wildlife-organisatie ORCA en ferrymaatschappij DFDS graag de handen uit de mouwen om het stuk strand tussen IJmuiden en Zandvoort schoon te maken. Deze etappe (op 15 augustus) wordt gesponsord door DFDS en is omgedoopt tot DFDS Beach Cleanup.

Sinds een aantal jaar werkt DFDS samen met ORCA, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van dolfijnen en andere dieren die in en op de Noordzee leven. Medewerkers van ORCA varen van mei tot en met september mee aan boord om vanaf het schip dieren te spotten die in de Noordzee leven. Dit wordt nauwkeurig bijgehouden om in kaart te brengen waar de dieren voorkomen. Op basis van deze informatie worden, in samenwerking met de overheid, maatregelen genomen om de dieren te beschermen.

In het ORCA Wildlife Centre aan boord van het schip KING Seaways geven medewerkers van ORCA lezingen aan de gasten van DFDS, om hen meer te leren over het wildlife in de Noordzee. Op deze manier wil DFDS een steentje bijdragen aan de kennis over de Noordzee en de dieren die er in leven.

,,Een reis over zee brengt je dicht bij de natuur en we hopen op deze manier het bewustzijn van onze gasten te versterken”, aldus general manager Célèst Jansen van DFDS Nederland. Voor kinderen worden er ook diverse activiteiten georganiseerd, om ook juist aan deze generatie kennis over de natuur door te geven. (foto: Stichting De Noordzee)