Derde gezamenlijke zonnestroomdak in Velsen in voorbereiding

Velsen – Lokale energiecoöperatie Energiek Velsen heeft een derde grote zonnepanelen-installatie in voorbereiding en wel in IJmuiden Centrum. De coöperatie heeft van de Vereniging van Eigenaren van de appartementen in de twee gebouwen Hoogtij en Laagtij aan het Pruimenboomplein toestemming gekregen in totaal circa 280 zonnepanelen te gaan plaatsen. Buurtbewoners kunnen zonnestroomdelen aanschaffen en daarmee lokaal groene energie opwekken.

Na de twee succesvolle gezamenlijke daken in Velsen op het dak van voormalig autobedrijf Stormvogels in IJmuiden en het dak van Residentie Huis ten Bilt in Santpoort-Noord, is er dus een derde dak beschikbaar. Joost Kok, bestuurslid bij Energiek Velsen: ,,Als energiecoöperatie zijn we hier heel blij mee, vooral ook omdat er veel vraag is van inwoners die willen meedoen in een dergelijk project. De besturen en eigenaren van de gebouwen staan erachter en tot nu is de samenwerking erg prettig en constructief. Zo doen we samen iets aan de energietransitie en hopen dat er nog veel daken volgen.”

SCE-postcoderoosregeling

Meedoen voor deelnemers is interessant. Het project maakt gebruik van de nieuwe SCE-postcoderoosregeling, waaraan gedurende vijftien jaar een gegarandeerde subsidie gekoppeld is. En op deze manier kun je als buurtbewoner je eigen (extra) groene stroom opwekken op een ander dak. Momenteel worden er nog voorbereidende werkzaamheden verricht voor het project, binnenkort volgt de mogelijkheid tot aanmelden. Meer informatie ook op: https://www.energiekvelsen.nl/veelgestelde-vragen-postcoderoos (Foto: aangeleverd)