Derde editie Kennemer Basketbaltoernooi

IJmuiden – Zaterdag vond in Sporthal IJmuiden-Oost de derde editie van het Kennemer Basketbaltoernooi plaats. In tegenstelling tot voorgaande jaren waren er bij deze editie niet vier, maar drie teams aanwezig. Dit resulteerde in het feit dat sommige teams twee volledige wedstrijden achter elkaar moesten spelen. Een zware prestatie, en meteen een vlammende start van het seizoen.

Net zoals in voorgaande jaren waren de teams dit jaar qua niveau ook weer gelijk aan elkaar, waardoor alle wedstrijden ontzettend spannend waren. Vooral bij de laatste wedstrijd van de heren tussen Beverwijk en OG bleef het tot de laatste secondes van het vierde kwart spannend. Uiteindelijk ging OG er met de winst vandoor.

Bij de dames was het niveau ook goed gelijk aan elkaar, Flashing Heiloo was in topvorm en schoot in twee wedstrijden vijftien driepunters raak, waardoor ze uiteindelijk bij beide wedstrijden de winst pakten. De bondscheidsrechters waren op dit toernooi ook weer zeer goed vertegenwoordigd en hebben de wedstrijden goed begeleid. Een speciale dank mag uitgesproken worden aan Beatrix A Lie Tjam, voor het regelen van de scheidsrechters.

Heren

Winnaar Onze Gezellen MSE-1

VBC Akrides MSE-1 – Racing Beverwijk MSE-1 44-46

VBC Akrides MSE-1 – Onze Gezellen MSE-1 34-38

Racing Beverwijk MSE-1 – Onze Gezellen MSE-1 42-45

Dames

Winnaar Flashing Heiloo VU20-1

Lake City Players VSE-1 – Flashing Heiloo VU20-1 47-79

VBC Akrides VSE-1 – Flashing Heiloo VU20-1 42-58

VBC Akrides VSE-1 – Lake City Players VSE-1 49-34

Op de foto:
Bas Rozendaal van VBC Akrides in sportieve strijd met twee Racing Beverwijkspelers. (Foto: aangeleverd)