DekaMarkt World of Food geopend op Zeewijkplein

Het Zeewijkplein is de nieuwe thuishaven van de vierde World of Food van DekaMarkt. Ter gelegenheid van de feestelijke opening werd er donderdagochtend gedanst en gezongen door kinderen van basisscholen De Origon en de Zefier.

De supermarktketen had de basisscholen uitgedaagd om mee te doen aan een wedstrijd waarin bewegen en gezond eten centraal staan: niet alleen in de opdracht, maar ook in de prijzen. De Origon sleepte de hoofdprijs in de wacht: een fruitabonnement voor de hele school én samen met directeur Pieter Rozendaal de winkel openen. Ook Arjen Verkaik, wethouder van Economische Zaken, was daarbij aanwezig.

Op de tweede plek eindigde groep 1-2 van de Zefier. Deze leerlingen winnen een theatervoorstelling op school. Groep 6 van de Zefier ging er met de derde prijs vandoor, een sportclinic. De winnende school mocht hun act opvoeren tijdens de opening. Dat leverde veel geluid, blije gezichten, beweging en trotse blikken op.

Ook chef-kok Jose Polonio was met zijn foodtruck aanwezig. De heerlijke geuren van verse kruiden, groenten en gegrild vlees trokken over het Zeewijkplein. Klanten kregen daar letterlijk en figuurlijk een voorproefje van wat hen binnen te wachten stond. Supermarktmanager Tom Zwitser: ,,IJmuiden stond al bekend als world of fish, maar is nu dus een World of Food rijker. Samen met het team hebben we hard naar de opening toegewerkt. Met veel plezier en energie gaan we aan de slag voor de klanten.”

DekaMarkt World of Food is een unieke winkelbeleving waarbij gemak, vers en ambacht centraal staan. De keuze in vers en houdbaar assortiment is enorm. Met eigen ogen kan de klant het ambacht van de eigen slagers en bakkers bewonderen en een keuze maken uit veel verse en losse groenten en fruit, zelf ananas snijden en sinaasappelsap persen. In de winkel staat proeven centraal. Tijdens de opening zijn er diverse proeverijen in de winkel. Speerpunten van de afdeling houdbaar zijn speciaal bier, wijn en koffie uit de hele wereld, kruiden & specerijen en internationale producten die je verwacht bij een World of Food.

Alle verselementen die te vinden zijn in DekaMarkt World of Food komen natuurlijk bij elkaar tijdens een barbecue. Vanaf het moment van opening kan iedereen zijn kassabon inleveren. Op zaterdag 8 juli vindt de prijsuitreiking plaats van een compleet verzorgde barbecue door Jose Polonio voor de prijswinnaar en twintig vrienden.

Daarnaast is er volop ander (vers)voordeel te halen. Behalve speciale openingsaanbiedingen zijn er voor de eerste 250 betalende klanten van deze DekaMarkt World of Food elke dag gratis producten. Er valt ook van alles te winnen zoals een reis naar Zuid Afrika, een minuut gratis winkelen of een cadeaubon ter waarde van 50 euro.

De DekaMarkt op het Zeewijkplein is zeven dagen per week open. Er is volop gratis parkeergelegenheid. (foto: Reinder Weidijk)