Deel Zeeweg en Heerenduinweg tot half september dicht

Sinds maandagochtend werkt aannemer BAM in opdracht van de gemeente Velsen aan het zuidelijke gedeelte van de Zeeweg en een stukje van de Heerenduinweg. Deze wegen zijn tot half september afgesloten voor het verkeer.

Net als in Driehuis, waar de werkzaamheden vorige week vrijdagavond grotendeels werden afgerond, wordt in IJmuiden gewerkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid. Op de drukke route tussen de Minister van Houtenlaan en de Heerenduinweg worden de fiets- en voetpaden vernieuwd.

Bij het kruispunt Zeeweg/Heerenduinweg komen verkeersdrempels om de snelheid van het autoverkeer te verlagen. Verder wordt het zebrapad halverwege de Heerenduinweg vervangen door een oversteek met een middeneiland. Hierdoor kan de weg veilig in twee keer worden overgestoken.

Bromfietsers moeten na de werkzaamheden gebruik maken van de rijbaan in plaats van de fietspaden. Dit zal met nieuwe bebording worden aangegeven.

Het doorgaande verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Lange Nieuwstraat, Plein 1945 en de De Noostraat. Fietsers en bromfietsers kunnen gebruik maken van een route door de bomen- en vogelbuurt. De omleidingen worden aangegeven met gele borden.

Begraafplaats Duinhof is bereikbaar via de nieuwe rotonde op de Waterloolaan/Minister van Houtenlaan. (foto: Friso Huizinga)