Collecteren voor zwerfkatten

De straat op voor zwerfkatten

Velsen– Vrijwilligers gaan tussen 24 februari en 2 maart collecteren voor de zwerfkatten uit Velsen. Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden zorgt dat alle zwerfkatten in de haven worden gecastreerd, gezond blijven en bijgevoerd worden. Maar ook andere katten vinden een veilige plek in de opvang van de stichting.

,,Door het werken met zwerfkatten zagen we dat veel katten meer hulp nodig hadden’’, vertelt verzorgster Daniëlle. ,,Ze zijn ziek, of gedumpt en op straat verwilderen ze snel. Vaak kun je dit soort ‘zwervers’ nog op de rit krijgen met wat begrip en liefde. Die zorg krijgen ze in onze opvang waar ook kansloze katten als onzindelijke katers en katten met een agressieprobleem een thuis vinden. Dieren die niemand wil. Onze opvang is ingesteld op onzindelijke en zwakkere katten. Maar er is onderhoud nodig. Zo is de vloer in het oude binnen- en buitenverblijf hard toe aan vervanging. We hebben ontzettend last van vocht en regenwater.” 

Het geld hoopt de kattenstichting met de collecte bijeen te lopen, want alles wordt betaald van giften. Ook de dierenartskosten die het afgelopen jaar hoger zijn uitgevallen dan was ingecalculeerd: ,,Veel zwervers hebben ernstige gebitsproblemen. Een gebitssanatie kost 160 euro. We moeten de katten helpen, want kiespijn is vreselijk. Uiteindelijk stoppen ze met eten en sterven ze een hongersdood. We doen er alles aan om dat te voorkomen.”

De collecteweek loopt 24 februari tot en met 2 maart. Daarnaast zoekt men nog collectanten die een paar uurtjes willen lopen in Velsen. Aanmelden via 06-20504875 of kattenspoed@yahoo.com.

(foto: aangeleverd)