De Stern doopt nieuwe roeiboot

Foto boven:
De nieuwe roeiboot vóór de doop met links Lenie Kroon en Anda Wille. (Foto: aangeleverd)

IJmuiden – Nu de regels rondom COVID-19 weer versoepeld zijn, heeft een aantal leden van roeivereniging De Stern op zondag 12 september vroeg in de ochtend deelgenomen aan een toertocht rond Leiden. Na afloop heeft de roeivereniging de dag feestelijk afgesloten bij het eigen clubhuis, met de doop van hun nieuwe boot.

Helemaal nieuw is de boot overigens niet meer. De boot was al nieuw afgeleverd in september 2020 en is na aanpassing van de coronaregels in mei 2021 in gebruik genomen. De boot heeft volgens de traditie van De Stern de naam van een watervogel. De doop is deze keer verricht door Lenie Kroon, echtgenote van Gerard, bij leven een zeer actief lid, samen met ex-bestuurslid Anda Wille. De boot draagt de toepasselijke naam Krooneend. Na de doop hebben ervaren en nieuwe leden, samen met een kleinzoon van Lenie en Gerard, de boot zijn eerste officiële afvaart gegeven.

De voorbereiding op het vertrek. Achterin de kleinzoon van Lenie en Gerard Kroon. (Foto: aangeleverd)

Het is een model C3-boot: een boot voor drie roeiers en een stuurman/-vrouw. Deze boot is zeer geschikt voor trainingen, roeilessen, toertochten en marathons. Het was een bijzondere dag, waarin vele nieuwe en bestaande leden weer samen konden komen in de open lucht om een toertocht rond Leiden te volgen en de festiviteiten rond de doop van deze nieuwe boot. Mocht je zelf ook geïnteresseerd zijn in roeien, stuur dan een e-mailtje naar info@rvdestern.nl voor nadere informatie.