De langste sleutelwand van Nederland

IJmuiden – Het familiebedrijf Swier aan Plein 1945 bestaat al meer dan een eeuw en begon zo’n 46 jaar geleden een eigen sleutelservice. Van oude klaviersleutel, veelal voor schuurdeuren, tot aan de meest moderne autosleutels zelfs nu ook met afstandsbediening; Swier heeft het allemaal in huis. De sleutelwand in de winkel is volgens branchekenners inmiddels de langste van Nederland en er staat alweer een uitbreiding op stapel!

Mede door de uitbreiding van de autosleutels heeft Swier inmiddels veertien meter sleutelwand beschikbaar. Ook het machinepark breidde zich gestaag uit. Begon men ooit met slechts één sleutelmachine, nu staan er al veertien sleutelmachines om alle soorten sleutels mee te kunnen dupliceren. Recent werd een nieuwe werkbank geplaatst met daarop twee gloednieuwe machines. Hierdoor is de meest moderne techniek in dit specifieke vakgebied beschikbaar!

De broers Gerard en Nol vormen de ‘derde generatie’ in het familiebedrijf. Henk Swier (‘vierde generatie’) is inmiddels al veertien jaar in het bedrijf werkzaam. Hij neemt naast de sleutels ook het grootste gedeelte van de slotenservice voor zijn rekening. Met twee servicewagens is het bedrijf vrijwel de hele week bezig met het monteren en repareren van meerpuntsluitingen en cilindersloten bij de klanten. Kijk op www.swier.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)