De laatste concerten in ‘t Mosterdzaadje

Santpoort – De pianiste Eliza Puchiana (foto) woont in Roemenië. De (alt)violist Florin Negreanu komt er vandaan maar werkt en woont al lange tijd in Nederland. Voor de eerste keer gaan ze samen door Nederland toeren. ‘t Mosterdzaadje is voor Florin een muzikale thuishaven. Op vrijdag 7 juni om 20.00 uur haalt dit duo alles aan emotie uit de kast. Een prachtig programma met Mozart (Viool sonate in e mineur), Franck (de onsterfelijk mooie vioolsonate) en Saint-Saëns (Introduction et Rondo Capriccioso) “Het is een zeer gepassioneerd programma, met liefde en dood, met tranen en vreugde. Ieder stuk heeft zijn bijzondere geschiedenis die ook zonder woorden te voelen en te begrijpen is“, aldus Florin Negreanu.

Het duo Negreanu-Puchianu vormt in Boekarest de vaste kern van een kamermuziek project waar Roemeense musici, die uitgevlogen zijn over de hele wereld, bijeenkomen om in hun thuisland  concerten te geven. 

Slotconcert met Piano Trio ‘Nouvelle Philharmonie’

Maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag wordt om 15.00 uur met een overweldigend mooi programma het seizoen in ‘t Mosterdzaadje afgesloten. 

Piano Trio ‘Nouvelle Philharmonie’ met daarin Pavel Guerchovitch – viool, Sergey Smirnov- piano en Dima Tsypkin – cello voeren filmmuziek uit die ook zonder beelden tot de verbeelding zal spreken. De bekende, ontroerende en wondeschone muziek geschreven door Michael Nyman (o.a. The Piano) en Ryuichi Sakamoto (o.a. The Last Emperor) 

Nyman, die samenwerkte met filmmaker Peter Greenaway, won veel prijzen met o.a. de soundtrack van Jane Campions film ‘the piano’ . Hij arrangeerde zelf de muziek voor pianotrio. 

Voor de filmmuziek die Sakamoto bij ‘The Last Emperor’ schreef kreeg hij Oscar, een BAFTA, een Grammy en 2 Golden Globe Awards.  Sakamoto arrangeerde de meest populaire composities voor pianotrio. Dit concert in handen van Nouvelle Philharmonie, gespecialiseerd in minimal music, belooft een onvergetelijke afsluiting van het seizoen te worden.  

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord, 023-5378625. Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten is wenselijk. Zie ook: www.mosterdzaadje.nl. (foto: aangeleverd)