DCIJ-nieuws: Storm van den Berg pakt zilver bij Noord-Holland Jeugdcup

Velsen – Een week na de laatste clubavond van het seizoen bij Damclub IJmuiden (DCIJ) mochten de jeugdleden nog één keer de damarena betreden voordat de vakantie aanbreekt. In de Jan Campertschool in Driehuis gingen de IJmuidenaren bij de Noord-Holland Jeugdcup de strijd aan met jeugdspelers uit Haarlem, Heerhugowaard en Den Helder. De zesentwintig deelnemers speelden acht rondes, waarbij er na vier rondes onderscheid gemaakt werd tussen de A- en B-categorie. 

Na zeven rondes leek Luca Smit uit Heerhugowaard met een honderd procent score het toernooi te gaan winnen. In de laatste ronde ging hij echter verrassend onderuit tegen Lise Knoop uit Den Helder. Hierdoor wist Justin Koopman uit Haarlem hem nog te achterhalen. Smit werd echter alsnog tot winnaar uitgeroepen, omdat hij meer weerstandspunten (die de sterkte van de tegenstanders aangeven) had verzameld dan Koopman. Op twee punten achterstand eindigden Lise Knoop en Carlos Somosa Milla (Haarlem) op de derde en vierde plaats. 

Voor de IJmuidenaren was er ditmaal geen hoofdrol weggelegd. Tamar Out werd de beste DCIJ’er. Zij eindigde op een knappe zesde plaats. Clubkampioen Jens Mischke en NK-ganger Martijn Schoenmaker moesten met een negende en twaalfde plaats genoegen nemen. In de B-categorie was er wel succes voor DCIJ. Met nog een ronde te gaan was DCIJ’er Storm van den Berg (rechts op de foto) koploper. Door een nederlaag in de laatste ronde zag hij de titel nog aan zich voorbij gaan. Wel pakte hij het zilver achter Tyrone Falkenburg uit Den Helder. Fien Lenderink uit Haarlem werd derde. 

Het nieuwe seizoen van DCIJ begint in de periode waarin de schoolvakanties eindigen. In de tussentijd zal een aantal DCIJ’ers weer meedoen aan de vele zomertoernooien die op de damkalender staan. (foto: aangeleverd)