DanceWorks pakt met eindvoorstelling flink uit

IJmuiden – Vrijdag- en zaterdagavond dansten 232 mooi uitgedoste dansers in de leeftijd vanaf 4+ de sterren van de hemel. Het dansfestijn, onder de titel DECENNIA, vond plaats in Stadsschouwburg Velsen aan de Groeneweg. De 56e eindvoorstelling van DanceWorks stond garant voor ruim anderhalf uur spektakel, waarin de dansers hun ontwikkelde talenten aan het publiek toonden.

Het meer dan 1200-koppige publiek, veelal op de fiets gekomen, bestond met name uit oma’s, opa’s, vaders, moeders en andere familieleden van de dansers. Vele vrijwilligers en hulpouders zorgden voor een sprookjesachtige belichting, leuke kleding, schitterende make-up, ingevlochten haardrachten en muziek. Alles kwam bij elkaar in een wervelende show. Verveling kon onmogelijk toeslaan, want het afwisselende programma met meer dan 38 verschillende dansprojecten, over verschillende onderwerpen met soms shockerende geluidseffecten hielden de aandacht geboeid. Van Sjakie en de chocoladefabriek naar de Titanic, via Parijs naar Madonna, nee, saai werd het geen ogenblik.

De show was ook wel vertederend, zoals de optredens van hele kleine Oempa-Loempaatjes of eekhoorntjes, afgewisseld met wervelende shows waarin de Charleston en de Macarena werden gedanst, mooi toverachtig uitgelicht.

Foto’s: Mattijs Kuiper Fotografie

In de pauze rust een met glitterwangen uitgedoste Roos (9) met een drankje uit in de armen van haar moeder. ,,Leuk was het! Ik dans nu een jaar en dit was mijn tweede optreden. Vanaf december tot nu hebben we geoefend. Mijn grootste fans zijn oma en opa, die zaten op de eerste rij.’’ Opa schuift aan en geeft Roos een dikke knuffel. ,,Het was geweldig. Ik ben retetrots. Één minpuntje, Roos zwaaide niet naar ons!’’ Oma glundert als Roos vertelt, wat ze later wil worden: ,,net als oma, juf!’’

Aan de bar drinken de ouders van Vayèn (5) een biertje van de tap. ,,Vayèn danst nu tien weken en wat was ze een leuke Oempa Loempa’’, aldus de trotse vader. ,,Ze deed het supergoed!’’ In de zaal zitten de ouders van Khloé (11). ,,Ach, wat jammer is, dat haar hele optreden maar twee minuten duurde. Ze danst nu drie jaar en dit is haar zesde optreden.’’ De vader van Khloé heeft een bos pioenrozen paraat, die hij zijn dochter straks gaat geven.

Meer informatie: www.kunstformvelsen.nl.