Dance Valley #20 wordt editie ‘om nooit te vergeten’

Organisator UDC weet het zeker: de twintigste editie van Dance Valley wordt er één om nooit te vergeten. Zaterdag 2 augustus komen ruim 100 dj’s naar Velsen-Zuid, waaronder Steve Angello, Chuckie, Showtek, Dirty South, Markus Schulz, Paul Oakenfold, The Partysquad, Otto Knows, Bassjackers en Steve Lawler. Dance Valley telt negen verschillende podia. Het festival wordt afgesloten door Nicky Romero, één van de populairste dj’s van dit moment.

De eerste editie van Dance Valley vond plaats in 1995. Het festival, dat zijn naam dankt aan de locatie in een vallei naast de klimmuur in Spaarnwoude, trok destijds 8.000 bezoekers. In de jaren erna groeide het festival naar gemiddeld 40.000 bezoekers. De drukstbezochte editie vond plaats in 2001, toen naar schatting 90.000 mensen de toegangspoorten passeerden. Dance Valley profileert zich als een laagdrempelig festival met een grote variatie in muziekstijlen. Er is niet alleen ruimte voor populaire dance, maar ook voor techno, trance, deephouse en hardstyle.

Bezoekers die alvast in de stemming willen komen, kunnen afstemmen op www.dancevalley.com/festivalradio. Hier staan meer dan 90 sets online van de dj’s die dit jaar op het festival draaien. Dankzij sponsor Huawei kunnen bezoekers van Dance Valley gebruik maken van gratis wifi. Vier grote zendmasten verbinden bezoekers, dj’s, stages en mensen die zelf niet op het festival aanwezig zijn. LED-schermen zorgen ervoor dat de bezoekers altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste festivalinformatie.

Tickets voor Dance Valley zijn voor 60 euro (standaard) of 99 euro (VIP) verkrijgbaar via www.dancevalley.nl. Het festival duurt van 12.00 tot 23.00 uur. (foto: Friso Huizinga)