D66 Velsen, Heemskerk en Beverwijk fuseren tot D66 IJmond

Als eerste politieke partij in de IJmond heeft D66 de stap gezet tot een fusie. De leden van D66 in Velsen, Heemskerk en Beverwijk hebben dinsdagavond besloten tot een bestuurlijke fusie. Daarmee is de nieuwe afdeling D66 IJmond een feit.

In Velsen en Beverwijk is D66 de grootste partij in de gemeenteraad. Ook in Heemskerk is D66 flink gegroeid. ,,Door de samenwerking tussen Velsen en Beverwijk/Heemskerk verder te intensiveren kan het D66-geluid nog beter uitdragen worden. Met een efficiënter en effectiever werkende afdeling wordt onze identiteit versterkt. Bovendien ziet D66 in de IJmond op termijn een gemeentelijke fusie tussen Velsen, Beverwijk en Heemskerk als een reële mogelijkheid en ziet D66 het als een voordeel daar zijn interne organisatie op aan te passen.”

Arjen Uytendaal, oud-raadslid van Velsen, is gekozen tot de eerste voorzitter van de nieuwe afdeling. Tijdens de drukbezochte ledenvergadering in het Telstar Stadion liet hij weten dat een regio met zoveel raadsleden en wethouders van D66 om een krachtig bestuur vraagt. Met zijn zeven mede-bestuursleden is er nu voldoende kennis en menskracht beschikbaar om de lokale politiek ook in de toekomst goed te faciliteren.

Tevens zal D66 IJmond nu een volwaardige gesprekspartner kunnen zijn voor de andere regio’s en het politieke centrum in Den Haag. (foto: Hülya Kat)