Cornelis Vrolijk nieuwe hoofdsponsor van Pierloop Velsen

De Pierloop Velsen gaat door. De organisatie heeft in rederij Cornelis Vrolijk een nieuwe hoofdsponsor gevonden.

De Pierloop Velsen beleeft op zaterdag 9 september 2017 haar 26ste editie. Naar verwachting zullen een kleine 2000 deelnemers zich aanmelden voor deelname aan het grootste jaarlijkse hardloopevenement van de gemeente Velsen.

Het bestuur van de Stichting Pierloop  is zeer verheugd met het sponsorschap van het IJmuidense bedrijf. ,,Wij zijn Cornelis Vrolijk uiterst dankbaar voor de toezegging”, aldus John van Vliet, voorzitter van de Stichting. ,,Het is in deze tijd niet eenvoudig om een sponsor te vinden die je met raad en daad bijstaat. Inmiddels is ons logo aangepast en zullen wij met de Pierloop, zowel letterlijk als figuurlijk, een nieuwe weg inslaan.”

,,Cornelis Vrolijk is sinds 1951 gevestigd in IJmuiden en voelt een grote verbondenheid met de gemeente Velsen”, aldus Cees Bruinink, manager logistiek bij de rederij. ,,De pier in IJmuiden is het laatste wat onze vissers bij vertrek zien en het eerste bij binnenkomst. Het gaat ons aan het hart dat een evenement waar de gehele gemeenschap van Velsen, jong en oud bij betrokken is, afgelopen jaar – na de viering van het jubileum in 2015 – geen doorgang kon vinden.”

,,Toen de organisatie ons benaderde om in plaats van reguliere sponsor, hoofdsponsor van de Pierloop Velsen te worden, hoefden we niet lang na te denken”, vervolgt Bruinink. ,,In de wetenschap dat wij met onze ondersteuning een gezond financieel draagvlak realiseren voor de Pierloop Velsen. Wij hopen dat de vele vrijwilligers die in het verleden altijd klaar hebben gestaan om van de Pierloop een succesvol loopevenement te maken, ook in 2017 weer van de partij zijn. Zonder hun geweldige inzet is het nu eenmaal niet mogelijk een dergelijk loopfestijn te organiseren.”

Cornelis Vrolijk verbindt zich in ieder geval voor drie jaar als hoofdsponsor aan de Pierloop Velsen. Tegelijkertijd dient het natuurlijk een breed gedragen evenement te blijven. Daarom gaat het stichtingsbestuur ook op zoek naar andere sponsoren. Tevens kunnen bedrijven meedoen aan de businessloop, die dit jaar over 5 en 15 km gelopen kan worden.

De Pierloop Velsen maakt weer deel uit van het Kennemer Loopcircuit, gesponsord door Runnersworld Haarlem. Dit jaar kan er, naast de traditionele 15 km, ook gelopen worden over twee nieuwe afstanden: de 5 en 10 km. Deze laatste twee afstanden komen in de plaats van de 8,2 km en sluiten beter aan bij de wensen van beginnende lopers.

Voor kinderen wordt er een guppenloop van 700 meter en een scholenloop van 2,7 km georganiseerd. Inschrijven kan vanaf medio maart via www.pierloopvelsen.nl.