Collecte voor zwerfkatten van deur tot deur

Foto boven:
Een pootamputatie redde het leven van zwerfkat Garfield. (Foto: aangeleverd)

Velsen – Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden gaat binnenkort collecteren! Door de coronamaatregelen is de vrijwilligersorganisatie deze broodnodige inkomsten gedurende enkele jaren misgelopen, maar eindelijk is het dan weer zo ver.

Tussen nu en 8 juli gaan de kattenvrienden deur-tot-deur collecteren in de gemeente Velsen. Natuurlijk kun je helpen door ruimhartig te geven. Dat kan contant (klein)geld zijn, maar doneren kan ook via de QR-code op de collectebus. De zwerfkattenstichting hoopt natuurlijk een recordbedrag op te halen, maar daarvoor zijn veel collectanten nodig. Met het geld kunnen zij immers blijven doen waar ze voor staan: die katten helpen die tussen wal en schip vallen en eigenlijk nergens anders terecht kunnen.

Zwerfkitten krijgt elke twee uur de fles. (Foto: aangeleverd)

De gewonde zwervertjes, de verwilderde kittens die op straat zijn geboren en de gedragsgestoorde afstandskatten die niemand hebben wil. En de laatste tijd vooral ook de ernstig zieke huiskatten die zijn gedumpt en direct bij binnenkomst in de opvang een flinke aanslag op het budget plegen. Maar ook deze beestjes verdienen alle zorg die nodig is! Een tweede kans op een goed en gezond leven.

Twee schuwe zwervertjes krijgen een nieuwe kans na een hard leven op straat. (Foto: aangeleverd)

Loop je mee? Je kunt zelf aangeven welke wijk je voorkeur heeft, mits dit is in Velsen-Noord, Velsen-Zuid, IJmuiden, Driehuis, Velserbroek of Santpoort. Meld je telefonisch of via een appje aan 06 20504875 of mail naar kattenspoed@yahoo.com en er wordt zo snel mogelijk contact met je gezocht.