Buurtmoestuin in Reigersbossenlaan

Vorige week vrijdag was de officiële opening van de buurtmoestuin Reigersbossenlaan. Daarmee is wat in september 2016 op Burendag min of meer op ludieke wijze werd geopperd serieuze werkelijkheid geworden.

Wat ooit een braakliggend poepveldje werd genoemd is nu een moestuin van en voor de bewoners van de Reigersbossenlaan. Een paar bewoners hebben de zaak serieus opgepakt en zijn aan de slag gegaan. De vrouwen namen hierin het voortouw en er ontstond een vaste kern. De gemeente Velsen werd benaderd en die reageerde enthousiast. Een startsubsidie werd in het vooruitzicht gesteld.

Als afrastering werden hekken beschikbaar gesteld van een voormalig voetbalveldje. Dit was het moment, dat de mannen in stelling werden gebracht. Een omheining werd gemaakt. Van oude pallets werden bakken gemaakt, waarin groenten en kruiden geplant konden worden. Aan de randen werden bakken geplaatst en in het midden een  picknicktafel.

Vervolgens namen de dames het stokje weer over en werden de bakken beplant en bezaaid en al snel groeide er van alles. Ook zijn er een aantal kleine bakken gemaakt voor de kinderen. De groei ging zo snel, dat al menig bewoner heeft kunnen genieten van een kropje sla, radijzen en peterselie.

Vrijdagavond werd de moestuin officieel geopend door wethouder Floor Bal. In zijn toespraak loofde Bal het initiatief en de binding in de buurt, maar hij waarschuwde hij ook, dat het wel een kwestie van volhouden is.

De buurtmoestuin is voor een ieder van de Reigersbossenlaan toegankelijk, niet alleen om iets te planten of te plukken, maar ook  voor een gezellig samenzijn. In de informele bijeenkomst na de opening kwamen er weer allerlei suggesties op de (picknick)tafel en zo werd er al afgesproken om de moestuin niet alleen met mooi weer te benutten, maar ook voor een gezellig en sfeervol samenzijn rond de kerst.