Burgemeester feliciteert 101-jarige

De heer Roemer heeft dinsdag de prachtige leeftijd van 101 jaar bereikt. Burgemeester Frank Dales kwam hem namens de gemeente Velsen feliciteren met zijn verjaardag. Veel vis en fruit eten is volgens de heer Roemer het geheim van het bereiken van deze hoge leeftijd.

Op 6 maart 1917 werd hij geboren in Beverwijk, waar hij opgroeide in een gezin met acht kinderen. Al jong werkte hij in de groente- en fruitimport. Later ging hij bij Hoogovens werken, waar hij als monteur aan het wagenpark werkte. Ook was hij daar chauffeur. Op 21-jarige leeftijd startte hij bij de Martinstaalfabriek, waar hij verschillende functies had.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is meneer Roemer twee keer opgepakt door de Duitsers. De eerste keer werd hij vanwege zijn jonge leeftijd weer vrijgelaten. Maar op 22 december 1944 werd hij opgepakt bij de ‘vergeten razzia’. In kamp Nordhausen werkte hij in een onderhoudswerkplaats. In april/mei 1945 werd hij vrijgelaten omdat bij een ongeluk een vat zuur over zijn benen was gevallen. Hij wist desondanks lopend naar huis te keren.

Sinds 1941 woont de heer Roemer in Velsen. Hij heeft twee zoons en een dochter, negen kleinkinderen, 17 achterkleinkinderen en zelfs een achter- achterkleinkind. In zijn jongere jaren heeft hij veel gezongen. Ook was hij jaren lid van de Beverwijkse Harmonie Kapel waar hij waldhoorn speelde.

Creatief was hij ook, want hij knoopte kleden en borduurde veel. Tegenwoordig kijkt hij graag sport op televisie en doet hij graag spelletjes op de computer. (foto: Reinder Weidijk)