Bruidspaar Korf-Zijlstra 65 jaar getrouwd

Maandag was het groot feest in Verpleeghuis Velserduin in IJmuiden. Op die dag was het precies 65 jaar geleden was dat de heer J. Korf en mevrouw A. Zijlstra elkaar het ja-woord gaven.

Burgemeester Frank Dales kwam in hoogsteigen persoon langs met een prachtige bos bloemen om het echtpaar geluk te wensen.

Beide echtelieden zijn geboren Velsenaren. De heer Korf werd hier op 17 maart 1929 geboren en zijn vrouw op 1 maart 1932. Op Hemelvaartsdag 1948 troffen zij elkaar tijdens een dagje uit, dat was georganiseerd door de Baptistengemeente,  naar de Heilige Landstichting.

Hier is de vonk definitief overgeslagen wat na een verkeringstijd van vier jaar leidde tot hun huwelijk. Het huwelijk werd bekroond met de komst van twee zoons en twee dochters. Inmiddels zijn er negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Dat de heer Korf gedurende dertig jaar als bode en later als hoofdbode op het stadhuis heeft gewerkt gaf zowel de burgemeester als de heer Korf vanzelfsprekend de nodige stof tot praten.

,,Er was elke dag reuring en altijd wel wat te beleven dus ik had veel afwisseling tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden”, aldus Korf. ,,Maar ik maakte ook lange dagen want ’s morgens om zeven uur nam ik de post in ontvangst. E,n dan de vele vergaderingen en de trouwerijen die ik moest regelen en begeleiden. Maar ik kijk er met veel voldoening op terug.” (foto: Joop Waijenberg)