Brandweer IJmuiden start met specialisme waterhulpverlening

IJmuiden – Volgende week zal Brandweer IJmuiden haar taak rondom hulpverlening op het water uitbreiden met een snel inzetbare waterscooter. De afgelopen jaren is er een toename van incidenten op en rondom het water geweest, die vanaf land lastig te bereiken waren.

Met een enthousiaste werkgroep binnen de post is gekeken welke oplossing hiervoor het beste was. Van de verschillende opties, is de waterscooter met bijbehorende Rescue Sled (de plank erachter) de beste passende oplossing gebleken. De keuze is gevallen een Sedoo GTI met 170 PK, voorzien van dieptemeter en blauwe flitsers. De waterscooter is geleverd door Reddingsbrigade Nederland. Clustercommandant Bas v/d Meij is verheugd dat de brandweer met deze uitbreiding een grotere bijdrage kan leveren aan de hulpverlening op het water rondom IJmuiden en de verdere regio.

Bij een alarmering zal de waterscooter met roepnummer de 12-2511 per trailer met de DVT (4×4 Amarok) vervoerd worden naar specifieke lanceerlocaties in het gebied en zal bemenst worden door een schipper en een redder. De afgelopen periode is er een intensief inwerkprogramma geweest voor het varen en het vervoeren van slachtoffers. ,,Het hele traject van aanbesteding, oefenen en tot nu, de indienststelling is door de post zelf gedaan’’, aldus een trotse Ploegchef Raymond Pikee. ,,We zijn dan ook klaar voor het naderende strandseizoen!’’

Brandweer IJmuiden kan haar hulpverlening uitbreiden met een snel inzetbare waterscooter. Foto: aangeleverd