‘Bij Tata Steel staat veiligheid voorop’

Vorige week zijn de winnaars van de Tata Steel tekenwedstrijd over spoorveiligheid bekendgemaakt op basisschool De Plataan in Velsen-Noord.

Zes kinderen uit groep vijf ontvingen uit handen van Wilko Keulemans, manager Rail bij Tata Steel, een cadeaubon en stickers van hun winnende tekeningen. De opdracht was om het thema van de campagne ‘het spoor is geen speelplaats’ op een aansprekende manier te verbeelden.

,,Bij Tata Steel staat veiligheid voorop”, aldus Keulemans. ,,En dan gaat het niet alleen om de veiligheid van medewerkers op het terrein van ons staalbedrijf, maar ook om de veiligheid van de mensen die in de omgeving van ons bedrijf wonen. Daarom loopt er jaarlijks in nauwe samenwerking met De Plataan en de politie een campagne om kinderen bewust te maken van het gevaar van spelen rond het Gildenspoor. Daarover rijden treinen van en naar Tata Steel. Praktijkbeleving is een belangrijk element van onze campagne.”

,,We praten niet alleen met de kinderen over het onderwerp, maar laten ze tijdens een demonstratie op ons bedrijf zelf ervaren hoe lang de remweg is van een trein met rollen staal. Daarna komt een van onze machinisten op bezoek in de klas om zijn persoonlijke ervaringen te delen. Uit de vele fraaie tekeningen die de kinderen hebben gemaakt kun je opmaken dat de boodschap goed is overgekomen.”