Bibliotheek Velsen gaat weer open

Velsen – Dinsdag kondigde premier Rutte aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. In Velsen kan iedereen vanaf morgen weer in de bibliotheek terecht. Wel blijven voorlopig nog maatregelen van kracht die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen.

Het is nog niet mogelijk om een krantje te komen lezen of een lezing te bezoeken, maar zelf snuffelen tussen de boeken kan weer. Ook kunnen de leden hun gereserveerde boeken weer zelf afhalen tijdens openingsuren. Vanwege het succes van de AfhaalBieb is het ook nog steeds mogelijk gebruik te maken van deze service. De tasjes staan klaar achter de balie, je hoeft dus verder niet de bieb in. · Materialen inleveren geschiedt vóór binnenkomst via de buitenbrievenbus. Elke volwassene dient gebruik te maken van een mandje. Het dragen van een mondkapje is verplicht en alle bezoekers dienen bij binnenkomst hun handen te desinfecteren. Het leescafé, de internet-pc’s en de werk-/studie-/leesplekken zijn gesloten.

Feestelijke heropening en Boekenweek

Om de trouwe leden in het zonnetje te zetten, ontvangt iedereen bij bezoek vanaf woensdag 26 mei een klein presentje (zolang de voorraad strekt). Deze dag viert Bibliotheek Velsen dat de deuren weer open mogen. Vanaf zaterdag 29 mei start de uitgestelde Boekenweek, die duurt tot en met 6 juni. Het thema is tweestrijd. Kijk op www.bibliotheekvelsen.nl voor meer informatie. Als je lid wordt tijdens de Boekenweek ontvang je een leuke tas cadeau! Op dinsdag en donderdag blijft de bibliotheek voorlopig gesloten voor publiek, maar biedt men op afspraak diensten aan kwetsbaren in de samenleving en is er ruimte voor de vrijwilligers. Bezoekers dienen zich te houden aan de verplichte looproute en de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen.

Tot 1 september is Bibliotheek Velsen geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Alleen in IJmuiden is de openstelling op woensdag van 13.00 tot 21.00 uur. (Foto: aangeleverd)