Bert Visscher, Brigitte Kaandorp en Ali B naar Velsen

De Stadsschouwburg Velsen maakt zich op voor een spetterend nieuw theaterseizoen 2017-2018. Daarin is een keur aan bekende artiesten en shows te zien in Velsense schouwburg, waarmee naar verwacht opnieuw een groot en breed publiek bediend kan worden.

Op zaterdag 13 mei is de vernieuwde glossy theatergids verschenen. Ook online via www.stadsschouwburgvelsen.nl kan al een kijkje worden genomen in het nieuwe theateraanbod.

Theaterliefhebbers kunnen vanaf vrijdag 19 mei 10.00 uur kaarten bestellen voor toppers als Herman van Veen, Trijntje Oosterhuis, Veldhuis & Kemper, Rundfunk, Woezel & Pip, Jandino Asporaat, Paulien Cornelisse, Huub Stapel en Pierre Bokma.

Niemand minder dan de Koningin van het Nederlandse cabaret, Brigitte Kaandorp, lost op vrijdag 15 september a.s. het startschot voor het nieuwe theaterseizoen. Kaandorp, ook wel ‘de diamant van Kennemerland’ genoemd, presenteert dan een bonte avond met zang, dans, muziek, voorproefjes en bijzondere gasten. Een avond vol heerlijke en vrolijke theaterverrassingen, waarin uitgebreid vooruitgeblikt wordt op het theaterseizoen. Een show exclusief voor Velsen gemaakt.

Het nieuwe seizoen staat bol van de grote namen en (inter)nationale shows. Hitmusicals als ‘De Marathon’, een nieuwe versie van ‘My Fair Lady’, de grappige ‘The Full Monty’ komen langs, maar ook nieuwe musicals als ‘Dummie de Mummie’ en ‘De Gelaarsde Kat’, ‘Liesbeth List, de musical’ en, geïnspireerd op de tv-hit ‘Ik vertrek’: ‘Vamos!’ met Lenette van Dongen, Cystine Carreon en Carolina Dijkhuizen. Simone Kleinsma kruipt in een nieuwe musical van Albert Verlinde in de huid van Annie M.G. Schmidt.

Sommige shows bleken dit seizoen al ware publieksfavorieten te zijn. Daarom heeft de Stadsschouwburg een aantal van die voorstellingen wederom in haar programma opgenomen, zodat nog meer mensen de kans krijgen om een kaartje te bemachtigen.

Een uitgelezen kans om bijvoorbeeld cabaretier Daniël Arends, DWDD-huiscomedians De Partizanen, Tineke Schouten, stand upper Eric van Sauers of misschien wel de beste voorstelling van afgelopen seizoen – ‘Släpstick’ van de Wëreldbänd – opnieuw te zien.

Dit is maar een kleine greep uit het volle aanbod van de Stadsschouwburg Velsen. Het volledige programma staat online en in de nieuwe theatergids. Die is vanaf dinsdag 16 mei gratis af te halen bij het theater aan de Groeneweg 71 in IJmuiden.