Bemanning gezocht voor reddingboot IJmuiden

Het KNRM-reddingstation IJmuiden is op zoek naar nieuwe bemanningsleden. Ben je tussen de 18 en 45 jaar, een teamspeler, vaak beschikbaar en kun je binnen 10 minuten bij de reddingboot zijn? Meld je dan aan!

Reddingstation IJmuiden bestaat uit een groep van 17 enthousiaste bemanningsleden, die samen verantwoordelijk zijn voor de hulpverlening op de Noordzee. Gemiddeld komen we ongeveer 40 keer per jaar in actie op verzoek van de Nederlandse Kustwacht.

De reddingbootbemanning is in principe 24 uur per dag beschikbaar. Dit houdt in dat je elk moment van de dag door middel van een pieper kan worden opgeroepen. Het reddingstation heeft daarbij als uitgangspunt dat de reddingboot binnen 10 minuten na een alarmering moet varen.

Reddingwerk vereist zorgvuldigheid. Na aanmelding zal je worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst in november en kennismaken met de bemanning. Motivatie en een echte ‘klik’ met de bemanning zijn uiteindelijke doorslag om met elkaar in zee te gaan.

Denk je dat jij geschikt bent als bemanningslid? Stuur een mail met je gegevens en korte motivatie naar de secretaris secretaris@ijmuiden.knrm.nl. Heb je vragen wil je meer informatie? Stuur een mail naar schipper@ijmuiden.knrm.nl.

Zie ook www.knrm.nl/ijmuiden. (foto: aangeleverd)