Basisschool De Origon officieel geopend

Basisschool De Origon aan de Orionweg in IJmuiden is vorige week officieel geopend. Voorheen was deze school, bekend onder de naam De Klipper Zeewijk, in een tijdelijke huisvesting in het Solidariteitsgebouw in de Eenhoornstraat gevestigd. Maar nu, na meer dan vijftien jaar wachten, was dan eindelijk het grote moment daar.

Vele genodigden en belangstellenden hadden zich op het schoolplein verzameld om dit officiële moment niet te missen. Na het welkomstwoord van  een trotse directeur Wim Schrama, benadrukte ook Leo Wijker, bestuursvoorzitter van de Stichting Bijzonder Basis Onderwijs (BBO) dit bijzondere moment. Aan wethouder Baerveldt, namens de gemeente, tenslotte het laatste woord waarin zij alle betrokkenen dankzegde voor ieders inbreng en voor de geweldige samenwerking.

Na de openingshandeling, bestaande uit het doorprikken van de ballonnen die voor de hoofdingang waren opgehangen, was het moment daar voor alle aanwezigen om een rondgang te maken door het werkelijk prachtige schoolgebouw. Ook de leerlingen waren bij dit openingsfeest betrokken, want de jongens en meisjes waren belast met de logistieke verzorging van de gasten. Drankjes werden door de kinderen op het schoolplein rondgebracht en na de opening stonden zij klaar om de aanwezigen, heel correct en met een vriendelijk woord, uit te nodigen voor een hapje of een drankje. Hulde voor deze toppers! (foto: Joop Waijenberg)