Bankjes bij ‘Boom van Ontmoeting’ officieel in gebruik genomen

IJmuiden – Op vrijdag 1 oktober is de ‘Boom van Ontmoeting’ op het Kennemerplein gepresenteerd. De boom en bankjes staan er al een tijdje, maar het officiële moment was nog even uitgesteld. Vrijdag mocht wethouder Marianne Steijn samen met de nog zeer kwieke Johanna (89) uit Zeewijk de bankjes officieel in gebruik nemen. De boom en de bankjes kwamen er op initiatief van ChristenUnie Velsen. Doel is inwoners de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten.

Sara van der Toorn-Mohi uit Velserbroek heeft het gedicht over elkaar ontmoeten bij deze boom geschreven. De eerste woorden gegraveerd in de zittingen van de bankjes: ,,In de schaduw van deze boom ontmoet ik jou.” Leen de Winter (ChristenUnie Velsen): ,,Deze Boom van Ontmoeting staat voor saamhorigheid; iedereen is welkom en mag zich thuis voelen in Velsen. Het is een plek om te rusten en te ontmoeten voor oud en jong, arm en rijk, autochtoon en allochtoon, voor alle geaardheden, voor alle geloven, met als doel elkaar beter te leren kennen, elkaar te respecteren, tolerant te zijn, te versterken en te bemoedigen. Iedereen hoort erbij.” (Foto: aangeleverd)

De volledige tekst van het gedicht:

Boom van ontmoeting
In de schaduw van deze boom,
ontmoet ik jou
Hij strekt zijn takken breed over ons uit
en zijn wortels diep onder ons
Hij is hier geworteld
en daarom maakt hij een plek voor ons
zodat jij en ik elkaar zullen ontmoeten
Jij bent anders dan ik
we lopen vaak langs elkaar heen
maar onder de schaduw van deze boom
laat ik jou in mijn wereld toe
en stap ik in de jouwe
dan hoor ik jou
dan zie je mij
we zijn anders
en toch lijken we op elkaar
onder de schaduw van deze boom
verbind ik mij
met jou
We horen bij elkaar


Sara van der Toorn-Moh