Avond4daagse hield het droog

VelsenHoewel vorige week regelmatig zware onweersbuien over de regio trokken, heeft de Avond4daagse er totaal geen last van gehad. Op alle vier de avonden was het prachtig wandelweer en de 760 deelnemers hebben dus onbezorgd kunnen genieten van het jaarlijkse wandelevenement.

Voor het eerst lag de organisatie van de IJmuidense Avond4daagse in handen van Rotary Velsen. ,,We zijn uitermate gelukkig dat alles goed verlopen is’’, laat Pieter Oosthoek namens de organisatie weten. In de nieuwe opzet van het evenement kwamen de wandelaars langs bij verschillende sportverenigingen in de gemeente. Daar werd een korte pauze gehouden om even op adem te komen en iets te drinken. De verenigingen konden deze tussenstop benutten om de bezoekers te informeren over de sportmogelijkheden aldaar. 

Dat dit effect heeft gehad, is inmiddels al duidelijk. ,,Ik weet in elk geval dat bij hockeyvereniging Strawberries mensen interesse hebben getoond om daar te komen sporten. Van de andere verenigingen moet ik het nog horen’’, aldus Oosthoek. Binnenkort heeft hij met de organisatie, de ouders die als vrijwilliger actief zijn geweest en de deelnemende sportverenigingen een evaluatie van de Avond4daagse 2019. Daarbij zal worden bekeken of bepaalde zaken nog verbeterd kunnen worden. Ook wordt nagedacht over de mogelijkheid om volgend jaar ook een route over tien kilometer toe voegen. Nu werden telkens afstanden van vijf kilometer gewandeld. (foto’s: Erik Baalbergen)