Annette Baerveldt verkozen tot lijsttrekker D66

De leden van D66  hebben Annette Baerveldt gekozen tot hun lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Ze is geboren en getogen in Velsen en al jaren actief binnen D66, eerst als raadslid en al enkele jaren als wethouder. 

Annette Baerveldt is als wethouder belast met de portefeuille onderwijs, jeugdbeleid, volksgezondheid, sport, recreatie en toerisme en openbaar vervoer. De laatste jaren is ze ook verantwoordelijk voor de coördinatie van de drie decentralisaties (sociaal domein) en de kustvisie.

De afgelopen jaren heeft Annette Baerveldt als verantwoordelijk wethouder ervoor gezorgd dat het sociaal domein goed geland is in Velsen zodat de inwoners onderwijs en zorg ontvangen die zij nodig hebben. Maar ook dat de scholen goed gehuisvest zijn en de noodzakelijke onderwijsvernieuwing door de schoolbesturen daarin plaats kon vinden. Ze heeft sport en bewegen hoog op de agenda gezet en wandelroutes aangelegd. Onze mooie gemeente is op de kaart gezet onder de noemer IJmuiden Rauw aan Zee. Samen met veel partners is samengewerkt om Velsen nog mooier en socialer te maken.

D66-voorzitter Arjen Uytendaal is verheugd met de verkiezing van Annette Baerveldt tot lijsttrekker: ,,Annette is een zeer gedreven politica met een jarenlange raads- en college ervaring die altijd open staat voor nieuwe ontwikkelingen. Ze is in staat om complexe zaken zoals de decentralisatie van overheidstaken naar de gemeentes goed naar de praktijk toe te vertalen en te beheersen. Zij heeft ervoor gezorgd dat in de afgelopen raadsperiode een rechte koers is gehouden waardoor het collegeprogramma met tal van herkenbare D66 standpunten kon worden uitgevoerd.”

Annette Baerveldt is uiteraard ook blij met haar uitverkiezing: ,,Ik heb mij vol overtuiging kandidaat gesteld, omdat ik graag samen met mijn fractie verder wil werken aan versterking van de positie van D66 in Velsen en in de IJmond. Na de verkiezingen volgend jaar wil ik mij weer sterk maken voor een sociaal en leefbaar Velsen.”

,,Speerpunten zijn daarbij voor mij het sociaal domein zodat de zorg nog dichter bij de mensen komt en stevig inzetten op preventie. Voorkomen blijft altijd beter dan genezen. Iedereen verdient een kans op goed onderwijs en werk. Maar ook een goed leefklimaat staat hoog op mijn agenda. Gezondheid en milieu gaan daarin samen. D66 wil naar een duurzaam Velsen.”

Over enige maanden stellen de leden van D66 de volledige kandidatenlijst vast voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. (foto: D66)