Andries Jonker voor de derde keer gepresenteerd

Velsen-Zuid – Voor de derde keer werd hoofdtrainer Andries Jonker gepresenteerd, afgelopen week in het Rabobank IJmond Stadion. Dit keer aan de sponsoren en stakeholders. Dat ging echt op z’n Telstars, met de nodige zelfspot. ,,Hij trainde bij Bayern en Barcelona”, zo sprak voorzitter Pieter de Waard aan het begin. ,,En je palmares is niet compleet, als de Witte Leeuwen daar niet bij staan. Zonder Telstar geen compleet voetbal-CV.” Gelach onder het kleine aantal aanwezigen. Telstar zou Telstar weer niet zijn, als het met iets ludieks op de proppen moest komen tijdens de officieuze presentatie van de hoofdtrainer. Officieus, omdat de officiële reeds had plaatsgevonden.

Jonker zelf nam ook het woord, en vertelde opnieuw over zijn plannen die hij dit jaar bij de Witte Leeuwen heeft. De contouren van het nieuw te formeren elftal, worden tijdens de voorbereiding langzaam maar zeker meer zichtbaar. Jonker zei ‘nog altijd naar de nodige versterkingen’ op zoek te gaan. Maar de supporters moeten ook geduld bezigen, in de jungle die de voetbaltransfermarkt ook wel een beetje is. Jonker maakte verder opnieuw kenbaar, dat hij gepokt en gemazeld is in het wereldje. ,,Bij Telstar maak je snel vrienden, heb ik het idee. Ik ben hier natuurlijk vaker geweest, en volgens mij houdt men ook wel van een feestje na afloop. Ben dat ook wel gewend van FC Volendam, waar ik heb gezeten. Het voetbal staat wel op plek één, laat dat duidelijk zijn.”

Supporters en andere betrokkenen mogen Jonker ‘altijd benaderen’ als ‘zij het ergens niet mee eens zijn’. Het toont het open karakter van Andries Jonker, die zijn voetbalevangelie leidend laat zijn over de hele organisatie. Maar in ieder geval stelde de trainer zich ook kwetsbaar op. En dat is ook nodig, in de voorbereiding op het KKD-seizoen 2019-2020. (Douwe de Vries)