Alternatieve Vissenloop een succes

IJmuiden – Net als in 2020 kon de Vissenloop in 2021 niet doorgaan door de coronamaatregelen. Toch wilde de organisatie dit jaar iets organiseren. Voor 10 euro konden deelnemers een route van 10 kilometer kopen. Aan deze alternatieve Vissenloop namen 254 mensen deel. Ook kreeg de organisatie verschillende donaties. Al met al heeft men hierdoor 3.416 euro voor KWF Kankerbestrijding kunnen inzamelen.

Toen Edwin Schilling, directeur bij Zebra Uitzendbureau, hoorde dat er een alternatieve wandeltocht georganiseerd zou worden, gaf hij aan graag opnieuw een fotowedstrijd te willen koppelen aan de Vissenloop. Deelnemers konden een foto op sociale media plaatsen met #vissenloop en #vissenloop2021. Uit alle foto’s zijn drie winnaars gekozen met de mooiste of beste Vissenloopfoto. Ook riep Zebra Uitzendbureau een aanmoedigingsprijs uit.

Uitslag

Woensdag 22 september vond de derde feestelijke prijsuitreiking plaats. ,,We hebben vooral gekozen voor gevoel. Het hele leven gaat immers over keuzes op gevoel’’, aldus Edwin Schilling. De eerste prijs ging naar familie Schouwenburg. Ondanks dat er geen wandelaar op de foto staat, geeft deze een bepalend en heel overzichtelijk punt neer van de route. De omgeving is prachtig in beeld gebracht vanaf de duintop bij het Bunkermuseum. Gre en Anita Wessels wonnen de tweede prijs. Zij hadden volgens de jury heel veel tijd en aandacht aan hun in zending besteed. Vooral de foto die bij Smeding is gemaakt is een typisch IJmuidens beeld. De dames wandelen veel en nemen dan eigenlijk altijd wel foto’s, dus ook de Vissenloop moest vereeuwigd worden. De derde prijs was voor Megan Mors. De foto laat vooral de diversiteit van IJmuiden zien. Er staat een deelnemer op die naar een schip kijkt. Megan deed voor de vierde keer mee. Volgend jaar gaat ze voor de 20 kilometer.

Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs ging naar een loopgroep die Jeanette Groenink van CareworX begeleidt. De groep bestaat uit mensen die een oncologisch revalidatietraject volgen. Zij mogen genieten van koffie met gebak bij een lokale bakker. ,,We mogen enorm trots zijn dat zo’n loop als de Vissenloop kan worden gehouden in IJmuiden’’, eindigt Edwin. Op zondag 22 mei staat de eerstvolgende reguliere editie van de Vissenloop gepland. (Foto: aangeleverd)