Al 65 jaar geven en nemen

65 jaar geven en nemen, zorgen voor elkaar en voor anderen, dat is wel een mooie felicitatie waard. Burgemeester Dales kwam vrijdag 30 juni het echtpaar Sweeren-Slootmans feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Beide echtelieden zijn geboren en getogen in Velsen en wonen hun hele huwelijk al in IJmuiden. Meneer Sweeren is op 25 september 1928 geboren en zijn vrouw op 29 augustus 1928, ze schelen dus maar een maand in leeftijd en zijn nu allebei 88 jaar. Zij hebben elkaar op  een fancy fair ontmoet, in het Missiehuis in Driehuis. Na drie jaar stevige verkering werd het een huwelijk. Zij kregen twee zoons en een dochter en hebben nu ook zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Meneer Sweeren begon zijn carrière als chauffeur op rouw- en trouwauto’s, maar stapte al gauw over naar Hoogovens waar hij 38 ½ jaar werkte bij de breedbandwalserij. Op 60-jarige leeftijd ging hij met pensioen. Meneer Sweeren heeft jaren gevoetbald bij VSV en is jeugdtrainer geweest.

Mevrouw Sweeren groeide op in een gezin met elf kinderen en hielp van jongs af aan mee in het gezin. In haar leven komt en kwam het gezin op de eerste plaats. Zorgen zit haar in het bloed. Samen met haar man zorgt ze ook nu nog voor een oudere buurvrouw.

De twee wandelen elke dag en meneer gaat elke week klaverjassen in De Spil. Ze zijn niet alleen sportief, maar ook bij de tijd want ze doen  spelletjes op de tablet en lezen zo de krant. Het geheim van een gelukkig huwelijk ligt volgens echtpaar Sweeren in het geven en nemen. Dat sluit niet uit dat er soms ook wel een beetje wordt gemopperd, ‘maar dat hoort erbij’, volgens mevrouw Sweeren. (foto: gemeente Velsen)