Afzwemmen bij WVIJ

IJmuiden – Nu het zwemseizoen bijna ten einde is, is ook de tijd van het afzwemmen weer aangebroken. Op donderdag 20 juni hebben 42 kinderen bij Watervrienden IJmuiden afgezwommen voor hun A-, B- of C-diploma. Een week eerder, op 13 juni hebben 9 kinderen een wedstrijdbrevet gehaald. Het brevetzwemprogramma is door WVIJ opgezet om jonge zwemmers de beginselen van de wedstrijdslagen te leren.

Het afzwemmen voor het brevetprogramma heeft de vorm van een zwemwedstrijd, zodat de kinderen hun geleerde vaardigheden kunnen laten zien, zoals een goede startduik, een keerpunt en de juiste zwemtechniek. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om de snelheid. Voor iedere slag is een limiet gesteld die de afzwemmers moeten halen. Voor ieder gehaalde limiet is een stikker beschikbaar. Na het behalen van hun brevet kunnen de kinderen doorstromen naar de wedstrijdploeg.

Voor het ABC afzwemmen was de tribune als vanouds overvol en de kinderen dolenthousiast. Dit keer was de A-groep met 2 meisjes en 17 jongens het grootst en wat vonden ze het spannend om voor de 1e keer af te zwemmen. De B-groep was met tien kinderen het kleinste, maar dat komt omdat er in deze groep zeven superzwemmers zaten die tussentijds voor B konden afzwemmen en daardoor tot de 13 C-zwemmers behoorden.

De kinderen blaken van zelfvertrouwen, wat onder andere blijkt uit het “wij kunnen het” dat de B-groep scandeert terwijl ze een kleine wave maken (zie foto). En dat vertrouwen was terecht. De rugcrawl en borstcrawl waren als vanouds van hoog niveau, ook de algemene indruk en de watervrijheid waren prima. Alle kinderen zijn dan ook met vlag en wimpel geslaagd!

Gefeliciteerd worden:

A-diploma: Zakaria, Jayden, Brez, Roula, Davey, Sonny, Marijn, Abdirahman, Kay, Sem, Keano, Luke, Hajar, Mohamed, Aryan, Mads, Djake, Joshua, Sakariya.

B-diploma: Lizz, Ayaan, Sam, Fenna, Parisa, Sumeyye, Guus, Eshy, Isabelle, Fiona.

C-diploma:Esmée, Jeremy, Vanity, Josefien, Arief, Evi, Sil, Somer, Scott, Ilvy, Eva, Iqra, Isabelle.

Wedstrijdbrevet 1: Ties. 

Wedstrijdbrevet 2: Gijs, Ries, Melissa, Anoek, Bram, Mink, Joran en Aaron. (foto: aangeleverd)