Aftrap 5e editie Vissenloop

Dit jaar is het alweer voor de vijfde keer, een lustrum dus, dat door KWF Kankerbestrijding, afdeling Velsen, het wandelevenement Vissenloop wordt georganiseerd op zondag, 19 mei.  De officiële aftrap voor dit evenement vond op 16 januari plaats bij Interfish B.V. aan de Texelstraat 43 in IJmuiden. Eigenaar Henk van der Deijl is al vanaf de eerste wandeltocht één van de grote sponsoren van dit evenement en hij en zijn medewerkers zorgen ervoor dat alle wandelaars, nadat zij de finish gepasseerd zijn, kunnen genieten van een gratis gebakken visje.

Door burgemeester Frank Dales werd deze middag de officiële aftrap gegeven.

Kenmerkend voor de Vissenloop is, dat het om een verzorgd wandelevenement gaat met  versnaperingen, livemuziek onderweg bij de stempelposten en op het finishterrein. Voor elke deelnemer is er na afloop een medaille en de, al eerder genoemde, gebakken vis. Kortom een mooie balans tussen inspanning en ontspanning, met veel gezelligheid. Er is een ruime keuze uit de te lopen afstanden.

De Guppenloop van 5 kilometer is vooral bedoeld voor jongeren, verenigingen en scholen, maar uiteraard kunnen ook (groot)ouders met kinderen en andere belangstellenden zich voor deze afstand inschrijven. Bovendien is deze korte afstand ook geschikt voor gebruikers van hulpmiddelen zoals een scootmobiel. 

De langere afstanden beginnen bij 10 kilometer en worden gevolgd door afstanden van 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer. Alle afstanden voeren de wandelaars door het IJmuidense havengebied waarbij de wandelaars van de langere afstanden ook recreatiegebied Spaarnwoude en het nabijgelegen duingebied aandoen.

Op de website www.vissenloopijmuiden.nl is alle informatie te vinden over inschrijfgeld, de routes, vertrektijden en de mogelijkheden wat betreft sponsoring. Ook staat er een aparte link op waarmee wandelliefhebbers zich direct kunnen inschrijven voor dit bijzondere evenement. Voor alle vragen: kwfvelsen@gmail.com. (foto: Reinder Weidijk Fotografie)