Actuele onderwerpen in talkshow NV Velsen

Van voetbal, rouwen en Vrouwen in Velsen tot het stoere bedrijf Venus en de Waard. En van revolutionaire landbouw op zee tot het traditionele restaurant IJmond aan zee. Afgewisseld met liedjes van Cornelis Vreeswijk zijn dit de prikkelende onderwerpen van de tweede editie van de talkshow NV Velsen op 19 december vanaf 16:30 uur in het Witte Theater in IJmuiden.

De eerste NV Velsen was drie maanden geleden direct succesvol. Dat inspireerde de redactie om er dit keer nog een schepje bovenop te doen in haar zoektocht naar originele invalshoeken om het ondernemen in Velsen te belichten. Dit gebeurt in een snelle show, waarin presentatoren Michael Struis en Jaap Sluis korte vraaggesprekken voeren met diverse gasten.

In ondernemend Velsen spelen opmerkelijke zaken. Zoals de vergevorderde plannen voor een boerderij op zee, ten westen van het Forteiland. Founders Nikki Spil en Sjoerd Laarhoven geven uitleg en vertellen waarom zij met hun Zeeboerderij IJmond in november de duurzaamheidsprijs van IJmond Onderneemt! wonnen. Ook genomineerd voor een prijs van IJmond Onderneemt! was Venus en de Waard BV, het scheepsreparatie- en constructiewerkbedrijf uit IJmuiden.

Directeur Peter Heere vertelt meer over zijn bedrijf. Het derde aan zee gerelateerde onderwerp is restaurant IJmond. Gelegen op het Duin naast het Semafoor in IJmuiden en met een schitterend uitzicht op de IJmondhaven. Een begrip in Velsen en een belangrijke ontmoetingsplaats voor ondernemers. Ruud Nieborg is nu 25 jaar eigenaar, een mooie aanleiding om over zijn plannen met het restaurant te praten.

Van restaurant IJmond is de stap naar Telstar klein. Het stadion van de betaald voetbalorganisatie in Velsen-Zuid is eveneens een belangrijke ontmoetingsplaats voor bedrijven, bestuurders en politici. Daarnaast geldt ‘cultclub’ Telstar als een van de meest maatschappelijke profclubs van Nederland.

De talkshow op maandag 19 december is gratis toegankelijk, maar vooraf aanmelden www.wittetheater.nl/nv-velsen is verplicht. De inloop is vanaf 16.30 uur. De talkshow zelf vindt plaats vanaf 17.00 tot uiterlijk 18.15 uur.