Veel activiteiten in en rond IJmuidense bunkers

Het seizoen staat weer bol van de activiteiten in en rondom de bunkers van IJmuiden. In de komende maanden wordt er maar liefst driemaal een historisch evenement georganiseerd. Daarnaast organiseert Bunker Museum IJmuiden ook de Bunkerdag, verschillende rondleidingen en is vanaf 1 april het Bunkermuseum om de week geopend.

Het eerste historische evenement ‘Occupation WN2000’ op zondag 15 april staat in het teken van bezetting. Gedurende deze dag wordt het bunkermuseum bezet door acteurs die militairen van de Wehrmacht uitbeelden. Het verzet treft deze dag in het geniep voorbereidingen voor de komende bevrijding van het bunkermuseum. Durf jij tijdens deze dag het verzet te helpen met spioneren en de Festung IJmuiden in kaart te brengen?

Het tweede en derde historische evenement staan gepland op 30 juni tot 1 juli en 2 september. Deze evenementen richten zich op het verzet en de bevrijding van het op 15 april bezette Bunkermuseum.

Het Bunkermuseum doet 9 juni weer mee met de landelijke bunkerdag. Op allerlei locaties door het heleland zijn bunkers te bezoeken. Voor het Bunkermuseum is het ieder jaar weer de uitdaging om bunkers open te stellen die normaal niet voor het publiek geopend zijn.

Dit jaar hebben we ook weer enkele unieke bunkers op het oog. Volg de Facebook pagina van Bunkermuseum IJmuiden om niets te missen! Vanaf 1 april zijn de kaarten voor de Bunkerdag in de voorverkoop verkrijgbaar bij de kassa van het Bunker Museum IJmuiden.

Het Bunker Museum IJmuiden is vanaf 1 april weer geopend. Het museum is niet alleen een expositie rijker, maar ook een bunker! Afgelopen seizoen is er hard gewerkt om de nieuwe bunker toonbaar te maken en toe te voegen aan het Bunkermuseum. De inrichting van de nieuwe expositie wordt nog even geheim gehouden.

Zie ook www.bunkermuseum.nl. (foto: Stichting WN2000)