Kennemerplein op de schop

IJmuiden – Het gemeentebestuur wil dat er minder verkeer door het centrum rijdt. Daarom wordt een zogenaamde ‘kleine centrumring’ aangelegd.

In juni 2017 heeft de gemeenteraad besloten dat er een verbinding komt tussen het Van Poptaplantsoen en de Julianakade. Het verkeer kan dan vanaf het Moerbergplantsoen makkelijker doorrijden naar de Julianakade. Verder is bepaald dat de snelheid 30 km/uur blijft. Eind 2018 is de gemeente begonnen met de voorbereidingen voor de herinrichting van het Van Poptaplantsoen en het Kennemerplein.

Het resultaat is een inrichting met maximale gebruikskwaliteit voor de bewoners en ruimte voor alle evenementen die op het Kennemerplein worden georganiseerd. Extra drempels, duidelijke markeringen, extra parkeergelegenheid op het Moerbergplantsoen, goede zichtlijnen, zebrapaden en oog voor het belang van fietsers: het is een ontwerp geworden met nadruk op groen, veiligheid en verblijfskwaliteit. Momenteel wordt hard gewerkt aan de realisatie van het project. (foto: Reinder Weidijk Fotografie)