81 Teams doen mee aan Dubbelzeskamp

Op woensdag 28 en donderdag 29 december wordt in sporthal Zeewijk het startschot gegeven voor de 43ste Dubbelzeskamp, een evenement dat niet meer weg te denken is in het gemeentelijk schoolsportaanbod en waaraan leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Velsen kunnen deelnemen.

Verdeeld over twee dagen zijn er 81 teams van verschillende scholen actief. De Dubbelzeskamp is een happening voor de schooljeugd met verschillende spelen, waarbij samenwerken, behendigheid en snelheid een rol spelen. Ook dit jaar zal er een uitdagend opblaasbaar spel onderdeel zijn van de zeskamp. De formule is sinds 2014 enigszins gewijzigd, waardoor nog meer leerlingen kunnen deelnemen aan deze traditionele kerstactiviteit.

Op woensdag 28 december zullen de leerlingen van groep 3, 4 en 5 met elkaar de strijd aangaan en op donderdag 29 december a.s. komen de leerlingen van groep 6, 7 en 8 in actie. Die dag begint het programma om 09.15 uur en staat de prijsuitreiking gepland rond 12.45 uur. Op donderdag is er zowel een ochtend- als een middagprogramma. De ochtend serie begint om 09.15 uur en eindigt om 12.15 uur, de middag serie begint om 13.15 uur en eindigt om 16.00 uur.

De organisatie is in handen van de gemeente Velsen (sportzaken) en het Recreators Sportteam. Een evenement, als dit, is niet mogelijk zonder de circa 40 medewerkers, die twee dagen de kinderen begeleiden. De vrijwilligers zijn veelal door het Recreators Sportteam opgeleide Leiders Sportieve Recreatie, aangevuld met leerlingen van het Vellesan College en studenten/cursisten, die het evenement gebruiken als leermoment in de opleiding.