Stormvogels promoveert naar derde klasse

Onder regie van filmregisseur Alfred Hitchcock is Stormvogels op sportpark Zeewijk via een thriller er in geslaagd tegen FC Velsenoord promotie af te dwingen naar de derde klasse.

Nadat het eerste duel van de tweeluik in Velsenoord in 2-2 eindigde, werd het nu een 3-2-overwinning voor het team van trainer Marco Adema in een wedstrijd met twee gezichten.

Het eerste kwartier gaf een gelijk opgaande strijd te zien met een kans van Wago Matitaishvili aan IJmuidense en een voor Hans Koopman aan Velsenoordse kant. Na een kwartier verliet Stormvogels-centrumverdediger Jim Berghuis met een blessure het strijdtoneel en dat noopte trainer Adema vijf wijzigingen in zijn team toe te passen.

Stormvogels werd zoekenden en daardoor kreeg FC Velsenoord tot aan de rust het beste van het spel. Kansen bleven niet uit voor het team van trainer Danny Brands: halverwege de eerste helft belandde een inzet van uitblinker Yoran Wezepoel op de binnenkant van de lat en twee minuten voor rust haalde doelman Germain Ebbeling een harde schuiver van Koopman uit de linkerbenedenhoek. Zonder kleerscheuren kon Stormvogels met een 0-0-ruststand aan de thee.

Vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft van scheidsrechter D.J. van der Elst nam Stormvogels het initiatief van FC Velsenoord over en binnen drie minuten de eerste kans voor Wago M. die te gehaast naast schoot. Twee minuten later was het toch raak: de corpulente A-junior Brian Ezeoke nam de bal aan, kapte, draaide om vervolgens doelman Rick van der Linden een vergeefse duik naar hoek te laten maken, 1-0. Vier minuten later gaf de IJmuidense verdediging te veel ruimte weg aan Wezepoel, 1-1.

Na deze gelijkmaker bleef Stormvogels de bovenliggende partij en nadat Raoul van den Berghe net naast had gekopt, schoot Jari van Westen, nadat de bal uit een corner half was weggewerkt, langs een kluwen van benen de bal hard in het doel, 2-1. Stormvogels wilde haar voorsprong uitbreiden, maar invaller Ian Hille en de neutrale grensrechter wilde daar niet aan meewerken.

In eerste instantie had Ian Hille 10 minuten voor tijd een leeg doel voor zich, maar vanaf 25 meter schoot hij naast; drie minuten later verscheen Hille alleen voor doelman Van der Linden om via zijn lichaam de bal op de lat te zien belanden. Een minuut later scoorde Wago M., maar de neutrale grensrechter had ten onrechte buitenspel geconstateerd.

In de 90ste minuut nam Leroy Lans de bal uit een hoekschop de bal in een keer op zijn slof, 2-2. Maar de feestvreugde bij FC Velsenoord was van zeer korte duur, want in de tweede minuut van de blessuretijd stuurde Rowan van Eijk Wago M. in de diepte en via het lichaam van doelman Van der Linden rolde de bal tergend langzaam via de paal het doel in, 3-2. En met deze eindstand promoveert Stormvogels naar de met grote Argus-ogen uitgekeken derde klasse!

Een paar weken degradeerde het eerste elftal van de zondag na de derde klasse; nu kan Sjaak Lettinga en zijn uitgebreide trainersstaf hoopvol met een heel sterke selectie in de derde klasse van het zaterdagvoetbal beginnen. Succes met deze missie! (foto: Hans Willemse)