100 balkons aan de Maasstraat en Van Ostadestraat gestempeld

IJmuiden – Woningbedrijf Velsen start maandag 18 maart met het plaatsen van stempels onder balkons aan de achterzijde van 100 woningen aan de Maasstraat en Van Ostadestraat in IJmuiden. Het draagvermogen van de balkons is niet sterk genoeg om ze te kunnen blijven gebruiken. Om te zorgen dat de bewoners hun balkon veilig kunnen blijven gebruiken worden ze versterkt.

Begin januari heeft onderzoek plaatsgevonden naar de kwaliteit van het beton van de balkons. Hieruit bleek dat niet gegarandeerd kan worden dat de kwaliteit voldoet aan de eisen die tegenwoordig gesteld worden. Door verloop van tijd is het draagvermogen afgenomen waardoor zware belasting in de toekomst zonder versterking niet meer mogelijk is. Hoewel de balkonhekken verankerd zitten in de gevel en zo zorgen voor opwaartse ondersteuning, wil Woningbedrijf Velsen geen enkel risico nemen en wordt deze versterking nu aangebracht.

Op maandag 18 maart start Woningbedrijf Velsen met het plaatsen van stempels onder het balkon. De stempels ondersteunen de balkons waardoor het balkon veilig kan worden gebruikt. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken maar zijn weersafhankelijk. De stempels blijven staan tot het groot onderhoud is uitgevoerd en de balkons structureel versterkt zijn.

Vorige week zijn alle bewoners geïnformeerd over de werkzaamheden. Medewerkers van Woningbedrijf Velsen zijn langs de deuren gegaan en hebben huurders persoonlijk uitgelegd wat er aan de hand is. Tot de woningen gestempeld zijn worden, uit voorzorg, deze week de balkondeuren afgesloten. De persoonlijke benadering werd zeer gewaardeerd.