10.000ste bezoeker SHIP in de bloemen gezet

Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) heeft dinsdag de 10.000 bezoeker verwelkomd. Het betrof Mireille Oosterhof en haar zoontje Ties. Zij ontvingen een bloemetje.

De bezoekersaantallen zijn boven verwachting. Dit geeft aan dat er met de bouw van de nieuwe sluis in IJmuiden volop behoefte is naar informatie over dit megaproject. Op de eerste verdieping van SHIP bevindt zich een interactieve expositie die zeer doordacht is samengesteld.

Bij binnenkomst worden de bezoekers verrast met een enorm videoscherm waar elke vijf minuten een film start waarin een zeegaande tanker van de Noordzee naar één van de havens in Amsterdam vaart. Dit is een reis van 2,5 tot 3 uur, maar in de timelapse maakt men deze reis in 5 minuten mee. In de volgende zaal staat een maquette van het sluizencomplex. Vervolgens komen bezoekers in en ruimte waar duidelijk wordt uitgelegd hoe de nieuwe sluis gebouwd wordt.

SHIP huisvest tevens een educatief centrum waar in de komende jaren de basisscholen en het voortgezet onderwijs uit de regio uitgenodigd zullen worden, onder meer om jeugd te enthousiasmeren voor de technische beroepen. Vervolgens is er op de tweede verdieping een restaurant aanwezig en heeft men de mogelijkheid om vanaf het dak te genieten van het uitzicht op de omgeving. Al met al veel te beleven in het informatiecentrum SHIP.

Zie ook www.shipinfo.nl.