Zware westerstorm zorgt voor problemen

De zware westerstorm heeft donderdagochtend voor aanzienlijke problemen gezorgd. De pont ging uit de vaart, in de haven sloeg een schip los en op meerdere plekken raakten gebouwen beschadigd of waaiden bomen om.

In IJmuiden stond enige tijd windkracht 11 en werden stoten gemeten van ruim 130 km/uur.

Nabij het spoorviaduct in Driehuis dreigde een grote boom op de rijbaan te vallen. Hierdoor is de route tussen Driehuis en Santpoort-Noord enige tijd afgesloten geweest.

In de jachthaven Seaport Marina is een groot zeiljacht van de bok afgewaaid. Bij een dependance van het Vellesan College kwam een deel van de dakbedekking naar beneden.

Restaurant IJmond heeft ook schade opgelopen door de storm en is daardoor de rest van de dag gesloten. Bij het kantoor van Zeehaven IJmuiden blies de wind een flink gat in een muur.

Op tientallen plaatsen gingen schuttingen, tuinmuurtjes en bomen om door de harde wind.

De pieren werden uit voorzorg afgesloten. Dat gebeurt altijd bij dit soort omstandigheden. Later in de ochtend werd ook besloten het sluizencomplex af te sluiten voor alle verkeer.

Rond 11.30 uur begon de wind in kracht af te nemen. Om 15.00 uur werd code rood opgeheven. Het herstellen van de schade was toen nog in volle gang. (foto: Twitter/@valktaxi)