Zonovergoten Super Sunday bij jubilerend Strawberries

Fantastisch weer, heroïsche overwinningen en een drukbezochte lustrumreceptie. De dag waarop het 85-jarig bestaan van hockeyclub Strawberries werd gevierd, had niet onder betere omstandigheden kunnen plaatsvinden.

Aan het begin van Super Sunday sleepte Dames 1 een zwaarbevochten 4-3 overwinning op Athena uit het vuur en nam het team onder groot applaus afscheid van trainer/coach Simon de Hoog. Hij wordt na negen jaar de eerste technisch manager in de historie van de club uit Driehuis.

Terwijl Dames 1 het publiek bedankte voor de steun, begon in het clubhuis de lustrumreceptie voor genodigden. Sportwethouder Annette Baerveldt van de gemeente Velsen prees de club om haar verbindende vermogen en de ambitie om het middelpunt van de wijk worden. De kersverse KNHB-directeur Erik Gerritsen noemde Strawberries een modelvereniging vanwege de gezonde balans tussen prestatie- en breedtehockey. Daarnaast is het een familievereniging die draait op vrijwilligers; zo ziet de bond het graag.

Na de toespraken boekte Heren 1 een belangrijke overwinning op Hisalis (3-2), waardoor het team in de race blijft voor promotie naar de 2e klasse. Wat volgde was de opening van het Brasserie DenK Loungeterras en een wijnproeverij verzorgd door sponsor Hans Moolenaar. Super Sunday werd afgesloten met een geslaagd Thé Dansant.

Zie ook www.khc-strawberries.nl of volg de club op Facebook en Twitter.