Zonnepanelen op dak Pieter Vermeulen Museum

Op het dak van het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis zijn vorige week acht zonnepanelen geplaatst door de coöperatie Energiek Velsen.

Op zaterdag 25 maart werd dit geweldige cadeau tijdens de officiële opening van de nieuwe duurzaamheidstentoonstelling Poep Goed/Scheid Goed door de voorzitter van de coöperatie, Joost Kok, overhandigd. Na een vertraging van een paar dagen, omdat er nog wat aanpassingen aan het dak moesten plaatsvinden, kon dan vorige week met de definitieve montage worden begonnen.

Bij de overhandiging van de cheque lichtte Joost Kok deze keuze voor het Pieter Vermeulen Museum nader toe: ,,In de eerste plaats vanwege het feit dat de huidige duurzaamheidstentoonstelling naadloos aansluit bij de doelstellingen van Energiek Velsen en ten tweede omdat het museum dit jaar zijn 65 jarig jubileum viert.

In de ontvangstruimte van het museum wordt een paneel geplaatst waarmee uitleg kan worden gegeven aan de vele duizenden  bezoekers (vorig jaar 14.000!) over het opwekken van duurzame energie”.

Zie ook www.energiekvelsen.nl en www.pietervermeulenmuseum.nl.