Zonnebloem Walk ’n Roll jubileumwandeling

Santpoort/Driehuis – Op zaterdag 1 juni werd door geheel Nederland op meer dan vijftig plaatsen een wandeling gemaakt met mensen die vanwege beperking zelf niet aan een wandeling toekomen. Dat deed men in Santpoort/Driehuis ook: twaalf deelnemers gingen samen met twaalf rolstoelduwers op pad.

De deelnemers werden door OIG/IHD naar de recreatiezaal van Velserhooft aan de Valckenhoeflaan 18 gebracht. Daar begonnen ze om 14.00 uur aan een wandeling naar Hoeve Duin en Kruidberg aan de Duin- en Kruidbergerweg 89 in Santpoort-Noord. Via Manege Kennemergaarde en een appartementengebouw op nummer 63 kwam de groep aan bij de brasserie. Daar was een overdekte ruimte met terrasverwarming voor vierentwintig personen geserveerd. Dat was wel fijn, want het was weliswaar droog, maar de kille noordwestenwind maakte het wat fris.

De gasten werden onthaald op een kopje koffie, chocolademelk met slagroom of thee met een stuk appeltaart met of zonder slagroom. Dat ging er prima in en er werd flink gesmuld. Terwijl ze daar zaten, brak af en toe de zon door en dan zag alles er direct een stuk vrolijker uit. Na een klein uurtje gezeten, gepraat en gedronken te hebben, werd de terugtocht aanvaard. Rond 16.00 uur was iedereen weer terug bij de recreatiezaal en gingen de deelnemers weer in de OIG-bus om thuisgebracht te worden. Al met al een geslaagde jubileumwandeling, die door een deelnemer werd omschreven als ‘prima georganiseerde wandeling’. (Foto: De Zonnebloem)