Zondag open dag in Gedenkpark Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld organiseert op zondag 3 juni van 11.00 tot 15.00 uur een open dag. Behalve een kijkje achter de schermen worden ook bijzondere wandelingen georganiseerd, waaronder een bomenwandeling. Iedereen is van harte welkom!

,,Westerveld heeft alles onder één dak, van rouwkamers tot een prachtig gedenkpark met heel veel mogelijkheden”, vertelt Carla Bosua, directeur van  Westerveld. ,,Tijdens de open dag willen we dat dan ook graag aan iedereen laten zien. Bezoekers worden rondgereden met ‘hop on hop off’ golfwagens, die stoppen bij de aula’s, het rouwcentrum, de crematieruimte en op verschillende plekken in het gedenkpark. Zo kan iedereen Westerveld op een laagdrempelige manier ontdekken.’’

In het gedenkpark wordt onder meer de buitenaula gepresenteerd en krijgen bezoekers uitleg bij de ‘inspiratielaan’ waar monumenten en tuinaanleg te bewonderen zijn. In het horecapaviljoen staat een proeverij van cateringmogelijkheden klaar. Voor kinderen is er een speciale speurtocht.

Tijdens de open dag vindt ook een bijzondere bomenwandeling plaats, geïnspireerd op Johanna Westerdijk. Zij was de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland. Onder begeleiding van wetenschapshistorica en Westerdijk-kenner Patricia Faasse lopen belangstellenden langs bijzondere bomen in het gedenkpark en wordt onder meer het graf van Johanna Westerdijk bezocht. Voorafgaand aan de wandeling geeft Patricia Faasse een lezing in de begraafaula. De lezing met wandeling start om 11.00 en om 12.30 uur.

Westerveld is een van de mooiste Begraafplaatsen van Nederland. Daarom mocht Westerveld in 2010 ook als eerste begraafplaats in Nederland toetreden tot de ASCE. Volgens deze prestigieuze organisatie zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Andere leden zijn onder andere Moscowa in Arnhem, Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome. (foto: aangeleverd)